maandag 19 november 2012

Eindhoven de Gekste? valt op zich wel mee!


Een veelgehoorde kreet is "Eindhovuh de gekstuh!"   maar buiten carnaval,  een brainport met veel genieën (of gekken)  en een avond losgaan op Stratumseind  valt het "Gekste" in de zin van vreemde straatnamen wel mee in Eindhoven.

In het centrum kom je wel het Genderstraatje tegen,  wat bij een roze zaterdag in de stad omgetoverd zou kunnen worden tot "transgenderstraatje".

























Helemaal in het noorden van de stad vind je wel een wijk met straatnamen waarvan mensen vreemd zullen opkijken wanneer je je adres opgeeft  en diegene  niet zou weten dat er een heuse sprookjesboswijk in Eindhoven verscholen gaat.
























































Zou er ook personeel van de Efteling wonen?


Bij de laatste straat zie je nog net iets van een koffer vliegen aan de bovenzijde van de foto..





















Ook leuk wordt het als je straatnaam in combinatie met "bewoners"  nogal een maffe betekenis krijgt.





















In het westen van Eindhoven ligt overigens nog een zogenaamd Grasrijk  en een Zand -en Bosrijk  waarin men besloot om iedere straatnaam te laten beginnen met het woord "gras"   of "zand".

Zo heb je er in het Grasrijk  de volgende straten op een hoopje:

Grasmus, Grasparkiet, Grassijs, Graspol, Graskant, Graskers, Grasklokje, Grasboom, Grashegge, Grasrups, Grasveld. Grasduiker, Grasleeuwerik, Grastapijt, Grasstrook, Grasperk, Grasmat, Grasperk  en nog een boel andere soorten gras die altijd groener lijken te zijn bij de buren!

In het Bos -en zandrijk idem dito,  met wat aparte zandgerelateerde namen zoals de Zandhaai, Zandroos en de Zandgolf, maar uiteraard ook een Zandkasteel, Zandpad en Zandstrand.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten